Monday, December 5, 2011

aku budak nerd...???

nerd?? apa tu nerd?? klu dalam bahasa ganu gak skema.... skema r mung...


secara theory nye (diambil daripada wikipedia):
Nerd is a derogatory slang term for an intelligent but socially awkward and obsessive person who spends time on unpopular or obscure pursuits, to the exclusion of more mainstream activities. Nerds are considered to be awkward, shy, and unattractive. .

translate (malay form)
nerd ialah satu gelaran untuk orang yang "cerdik" tetapi "kurang atau takut untuk bersosial" dengan menghabiskan masa dengan aktiviti yang tak menojolkan diri, seperti  aktiviti mainstream (modern) (berkepit dengan game kat rumah je)... bla bla bla.... mereka nie ada perasaan takut, malu dan tak menarik....

ok skarang nie E I  ada soalan:
* kalau nak berjaya perlu ke jadi nerd????

=========nerd??
---------------------------------------------*********--------------------------------------------------


adakah disebabkan nerd kita boleh berjaya??

adoi...
takla... jangan jadi orang yang tak boleh merasai kehidupan didunia... enjoy ur life(berpada-pada lar)
dalam dunia ni ramai je yang berjaya tanpa perlu jaddi nerd...
E I bukan nk mengutuk...
ok nerd nie kita dengar macam negative lar kan... 
kalau korang nerd senang je kena buli(berdasarkan pengalaman hidup)
be the best you are...
tak syok jadi nerd.. seriously..



ok E I faham kenapa korang jadi budak nerd...
1. korang takut nak percaya kat orang
2. nak cari kawan susah
3. mak suruh study je
4. susah nanti kalau kawan selalu ajak keluar
5. saya nak kawan dengan awak tapi saya malu (euwww ingat nak couple ke)
6. penampilan saya biarlar macam nie.. kalau saya ikut trend nanti ciku marah.

nak selesaikan masalah:

1. memang lar susah nak percaya kat manusia tpi berkawan je dengan ssiapa pon. yakin dengan kjujuran diri... percaya pada diri sendiri... cari jkawan yang baik walkapun x sebaik anda...
2. susah kalau kita cakap susah.. E I rasa lar senang je dapat kawan... kalau malu nak tanya nama.. tnya asal mana?? pasti lar dia jawab... lepas tu perbualan akan jadi panjang berjela-jela
*kalau nak tegur tu please lar senyum (pasti banyak lar yang akan diceritakan) (confident tu penting)
3. adoi study3 boring kan hidup macam tu.. cakap kat mak. study tu penting self impression lagi penting. macam mana nak berjaya kalau cakap pon segan silu...
4. hidup sebagai remaja memang kena ada lepak2 dengan kawan2...(tapi jangan la selalu sampai ponteng sekolah
5. malu?? CONFIDENT!!! dia takkan makannye awk tu...
6. pasal pemakaian---> pakaian biasa2 je tpi still ikut peraturan sekolah... standard lar. takkan nak pakai seluar atas pusat kut.. kalau cikgu marah tu memang melampau.....

enjoy your life... 
 kawan~hidup~gembira
kalau takut sangat nak cari kawan meh kawan ngan E I.. E I baik tau.... hehehhehe~ baik lar daripada tak ada
<----------------- add fesbuk <3 ok hahahahah~





10 comments:

  1. kalau nak berjaya tak perlu jadi nerd.. juga tidak perlu nak jadi otai sgt..
    jadi diri kita.. yg penting fokus dlm pengajaran guru dan patuh peraturan.. tat all....
    study smart....
    singgah jap di sini usha entry usha iklan.. sama2 tambah dana..

    ReplyDelete
  2. haha. comel laa gmba yg fes tu. ;)

    ReplyDelete
  3. nerd???
    der ag ker dax nerd ckunk???

    ReplyDelete
  4. ada lar.... try tengok kat u lagi ramai... tapi xla muka sampai cam2,... heheheeh~

    ReplyDelete
  5. thx for follow mt blog..
    join u back....
    slmt berblogging.

    ReplyDelete
  6. haha...
    nice...
    mne dapat idea ni??

    ReplyDelete

comment yer... hihihi~