Friday, March 23, 2012

SPM oooo SPM


hurmm.. nk buat entrii ni da lama da... cuma xde masa sibuk gilak.. minggu tok..!!
huhuhu~
lost in UNI life..

tak nak cakap ape. pon sebenarnya..
nak cakap tahniah untuk adik2 batch 2011 punye SPM.. 

yang dapat result elok dan banyak A tu.. tahniah yer senua,
yang xberapa tu.. takpe... hidup harus diteruskan.. mungkin tak ada rezeki untuk SPM


syukor apa yang korang dapat sebab
apa yang korang dapat tu sama dengan usaha anda semua selama ni..
klo nk menyesal skunk da takde gunanya da..
huhuhu

seterusnya.. cabang cabang lepas SPM 
'


first DIPLOMA klo nak masuk diploma tak tahu nak pilih kos ap...
n klo ada kos yang minat amik la..
pastu klo nak pikir nak kos yang senang dapat kerje <<<tekan sini>>> untuk info

second matrikulasi,/ asasi <---- nak masuk tempat nie result GEMPAQ(credit semua matapelajaran pon boleh try kut) huhu~ lepas masuk nie boleh jugak mintak overseas for study abroad.. matrik n asasi nie.. jalan pintas untuk ke ijazah..(senang la sikit)

thirdly,  STPM jangan pandang rendah STPM. ok.. jugak.. sama jugak macam matrik n asasi cuma asasi n matrik satu tahun je.. STPM 2 thun.

last but not least, swasta college n college university pon ok.. asal belajar..

sebab skarang susah nak cari kerja.. ijazah pon ad ramai yang menganggur


so pilih la kos da belajarlah besungguh2
>>>info kos keperluan NKRA negara<<<
so, choose by ur own


Tuesday, March 20, 2012

i stalk your profile (jazz hayat)

just a nice song by jazz hayat... huhuhu~
walaupun liriknye,,, banyak pelik.. huhuhu
memang nice klo bg dgr kat org yang
"forever alone cam aquww niyhh hahahah"
damn love this song bcz... of something.... hahaha~ 
layan la... 
<3
xnak ckap banyak...



liriknye:

I Stalk Your Profile by Jazz Hayat
Lyrics by Fakhrul Razi & Jazz Hayat

Ohhh..
Ini kisah sedihku..
Aku mengharapkan sesuatu yang tak pasti..
Disaat kau di sisiku..
Hidupku terasa indah
Hidupku penuh warna warni seperti pelangi..
Ku akui ku rindukan mu,
Saat kau tiada di sisi
Hancur hatiku bila kau sudah berpunya..

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar u tanpa jemu
I stalk your profile
When i miss you,
Adakah kau juga memikirkan ku,
Semua gambar-gambar you bersama sidia
Dalam caption nya katamu aku cinta dia
Reaksiku meluat tapi sedih pun ada
Memang kau ini player tapi malangnya ku mau kau jua

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar u tanpa jemu
I stalk your profile
When i miss you,
Adakah kau juga memikirkan ku,
Kau seolah memberi ku harapan
Di saat sunyi.. rasa kesepian
Kau seolah.. memainkan perasaan
Ingin ku membencimu tapi aku yang tak tahan

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar you tanpa jemu
I stalk your profile
When i miss you,
Adakah kau juga memikirkan ku,

I stalk your profile
When i miss you,
Tengok semua gambar u tanpa jemu
Adakah cinta dibalas…

Monday, March 19, 2012

hidupku ibarat lalang :)






siangku mencari sinar
 untuk santapan malamku
malamku hanya diselubungi kelam
untuk meneruskan kehidupanku

hijau warnaku penuh ketenangan
ku dicipta bukan pemusnah harapan
aq menyuburkan dan mencantikkan
itu semua menjadi ukuran


angin meniup halus...
aq hanya mampu melambai..
kau bawaku ku ketimur,
ku ikut melambai ke timur 
kau bertiup kebarat,
ku rebah kebarat
tapi aq tetap pada akar ku, utuh selama-lamanya..
takkan prnah tercabut walau ribut melanda





siap suadahhh.. hhihihihi
karya terbaru budak bru beljar klo salah tolong jolokkan... hihihihihihi

sikit intipati
* E I is flexible in everything (positive)
* tapi E I tetap pada satu ajaran agama (akan selalu memilih sesuatu atas dasar agama dan mengikut kehendak-NYA sahaja)
* insyaalah takkan pernah berubah..
* kadang2 kita jadi lalang ada baeknyeeee...
*E I lalang sebab cepat merubah emosi
*boleh menyesuaikan diri dalam ap jua keadaan
((itu lalang yang positive flexible))
hehheh~ k bai

"XPELAH GOYANG SAMBIL CARI KEPASTIAN YG NYATA"

K DONE!!

Saturday, March 17, 2012

friendship quotes :) :*


memalam nie... da xde idea nk tulis ap... huhuu~ tapi rasa borink jak blog nie(biar 2 hri lpas bru pos)
tak tahu la.. gatal je tangan malam tok
 nak tulis quotes sal friendship boleh??




"true friendship is seen through the heart not the eyes,
 true friendship is not measure by days and decades"

"when you think you're not happy with your life, 
always think that someone is happy simply because you exist"

"dont walk in front of me, i may not follow
, dont walk behind me, i may not lead,
 walk beside me and be my friend."

"love is temporary but friends are forever"

"selemah-lemah manusia ialah orang yang  tidak boleh mencari sahabat dan 
orang yang lebih lemah dari itu ialah orang yang mensia-siakan sahabat"

"cinta seorang sahabat lebih besar 
dari cinta seorang kekasih"

"teman yang baik sukar dicari,
 lebih sukar untuk ditinggalkan 
dan mustahil untuk dilupakan"

"kadangkala, orang yang kau cintai adalah orang yang paling menyakiti dirimu,
 kadangkala pula teman yang membawamu kedalam pelukannya dan menangis bersamamu 
adalah cinta yang tidak kau sedari"

"persahabatan yang utuh kesyurga"

boringkan entrii nie..
sorry malas nk pikir.. huhu
like :)

Wednesday, March 14, 2012

cintaku bukan untuk nafsumu

huh~
penat pikir tajuk untuk entrii nie..
hhehhehe~ 2 minit kut pikir

hahaha~ khas untuk semua..
remaja yang belum memegang title "married"


"love or lust"
"cinta atau nafsu"

ada yang bercinta atas dasar cinta
dan ada jugak manusia yang bercinta atas dasar nafsu semata-mata
mulut bicara madah terungkai (bersastera jap)


" i love you"
"i syok kat you"
"i nak u sorang je"

PENIPU!!!

it should be like this (true love):

"will u marry me"
"moga Allah permudahkan jalan cinta kita menuju akhirat"
"bila saya boleh masuk meminang awk?"
"awak saya nak kahwin ngan awk"

that's true love

ingat wanita sekalian.... 
jaga maruah mu!!

sebelum kahwin jangan noti2

sayang perkara yang hilang dan takakan dapat ganti
jaga elok-elok


last words:
bukan kasih sayang namanya
 jika seorang wanita membiarkan dirinya menjadi tempat memuaskan nafsu lelaki yang jahat
bukan cinta namanya 
apabila seorang wanita membiarkan maruahnya dimusnahkan
bukanlah bahagia namanya 
apabila seorang wanita bersama lelaki tanpa ikatan yang sah..

choose by your own babe


like if u like it <----------------------------------------------------------------->
share if u like and concern


Tuesday, March 13, 2012

putus.... itu bukan caraku

 
okay....
apa yang selalu pesan kat kawan-kawan perempuan E I

"dont trust too much, dont love too much, dont hope too much because that "TOO MUCH" will HURT u soo MUCH"

xfaham???
google translate

"jangan terlalu percaya, jangan terlalu sayang, jangan terlampau mengharap, kerana "terlalu" itu boleh menyakiti mu yang sangat menyakitkan"

tak tahu la translate tu betul ke tak... hehehheh~
hurmmm.. E I selalu menghadapi situasi kawan2 putus cinta..
ada yang rilex je... ada yang buat2 rilex, ada yang menangis, ada jugak yang gila meroyan, yang paling bongok sanggup toreh menoreh (tak ngaku kawan)..

kalau nak sangat menoreh g tolong nenek wa toreh getah
dapat duit... malahan dapat gak ilang kan streesss sebab break..
senang kan... hehehh~


main point kat sini.... (dari ayat atas tu):
E I tak tahu sgat mengenai cinta2 nie.. jiwang huhuhu~
tapi ingat kapel je pon... bukan da suami isteri... sampai nk... perhhhggg...
orang cakap... repeat!!! orang cakap
cinta perlukan trust, love n bla bla bla.... 


errrrrrrrrrrrrr ~ 
sorry not interesting to know


pesanan disini:


"kadangkala orang yang kau cintai adalah orang paling menyakiti dirimu.
kadangkala pula teman yang membawamu kedalam pelukannya dan menangis bersamamu adalah cinta yang tidak kau sedari"

"biar putus cinta dengan MANUSIA, asalkan jangan putus cinta dengan ALLAH!!
kerana Allah akan mengantikan sesuatu itu dengan yang lebih baik, namum jika putus cinta dengan-Nya apa lagi yang nak digantikan??? "...

sayangi diri sendiri sebelum cuba untuk menyayangi orang lain.
boleh??

jangan runtuhkan diri kerana satu cinta yang terpaksa 

<----------------------ok done!!---------------------->
 like ... ^^,
shared....  i suka... ^^,

Monday, March 12, 2012

fasi at smk muara tuang

nk cerita terus 3 hari
cerita tentang E I dan bebudak kat sana my beloved adik2 prs
first time jadi fasi guide untuk student prs smk muara tuang, kota samarahan, kuching, sarawak
sampai je sana


 


















terjumpa la surat cinta nie.. hehehhehe~

tapi cintanya ditolak... sedeyh...( intipati surat ni adlah rahsia kerajaan.).. hahahha~


budak bdak nie.. seriously
-baik
-pandai hormat orang
-senang bergaul
-muka ganas hati perghhh.... lembut 
-
panggilan kepada E I-- abang emiey.. ;)
:) :P
hahhaha~ ade gak bebudak panggil cikgu.. ermmm

E I plak lebih rendah bebudak tu... adui. sampaikan nk peluk kena jinjing ckit.. err...
>.<
yg pling bes... last day EI jadi artis.... ^____^
abg... mintak autograph
no phone, kata2, fb,,,, hehehehee~
letih autograph x putus2...
femes jap..

ahahah~ antara xtiviti yang diorang buat yang menjadi kenngan

on the way to smkMT (tak lah otw sgt)







welcome drinks

bersama yang "teramat mulia" ketua fasi



gemuruh jiwa song with "dance" o gesture













BBQ (fasi only) :'(


nah fasi punye style

mana EI???
Emiey    luqman   cik ayu
sweet touch




Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada ku lupa
Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya


to adik2 abg:
"study biar lepaQ, result biar gempaQ"
study elok2
kenangan bersama takkan ku lupa..
abg emiey
:) <3
peace



Sunday, March 4, 2012

kerinduanku pada teman2 ku,....

RINDU KORANG SANGAT



video 

Antara yang tercoret

~kawan~
bukan satu tapi berjuta
bukan untuk diguna tapi untuk dijaga
bukan untuk dimusuhi, tapi untuk disayangi
bukan untuk sementara, tapi untuk selamanya
bukan untuk dilupa, tapi untuk diingati
bukan untuk ditinggalkan, tapi untuk dirindui
bukan hanya disini, tapi dimana-mana
bukan setakat ini
tapi...
SELAMANYEE



MISS UOLL'S
F2P8 KMPP '10 '11
:'(
SEDEYH BILA TENGOK KENANGAN LALU
EPY BERSAMA KAWAN2
rindu gilerrrrrrr

 

Friday, March 2, 2012

nitrous oxide (laughing gas)

 okay.. hari nie CIKGU Emiey nak ajar pasal organic chemistry....
ok anak2 muridku yang agak kurang ajar sekalian...
duduk!!!!

mamat... ko ngorat minah tu kenape?? duduk tempat laki... kan tak pasall 
kakiku dibibirmu

huhuhu~ (perasan jap..)

ok sebarnya E I nak cerita ckit pasal N2O (nitrous oxide)
kejap!!!!
jangan tutup
bukan nk ajar sal spm ke matrik ke.. aishhhh..
 

nitrous oxide compound
 korunk tahu tak gas ini juga dikenali sebagai laughing gas (gas ketawa)
sebab apa??
sweet air
sebab gas ini boleh buat kita tenang dah memudahkan kita ketawa tak terhenti.. 
hingga boleh membuat 6 pack kat perut...
hehheeh~
tapi kan.. E I rase la.... kat dalam lobang hidong E I nie banyak kot gas nie..
tak boleh orang buat lawak ckit (walaupon tak lawak mne) EI kan gelak smapai... rase kluar 6pack yang selamani terperuk dalam 1 full pack.. hehhehe~




klo laki mesti tahu NOS
ala yang taruk lam kete tu.. takkan tak pernah main Need For Speed, tengok muvie fast and furious 
menatang nie la yang dye slalu guna.. hehehe~
bertujuan menambah pecutan dalam kenderaan...
cepat habis sebab ringan sangat gas nie
colourles...


<--------------done-------------->
like3 :*
share i like :)