Sunday, August 16, 2015

MELANGKAH KE ALAM PEKERJAAN

ASSALAMUALAIKUM..
pembuka bicara.

July, 9, 2015.

tarikh dimana hari terakhir belajar di UNIMAS. Finally, end of my 4 years of study in Electronic (Computer) Engineering. ENGINEERED :)

FYP Checked :)
Thesis Checked :)
Results Checked :)
Flight Ticket Checked :)
Jodoh : error 404 "Jodoh not Found" :(

Apa2 pon boleh Graduate On Time!
xnak dah Menyusahkan family kat kampung
Ber"Huhu" lah kita.

28th of July, 2015
Aku pun "TER" Attend la Interview, Actually a Walk In Interview di OCK Group Berhad.
(a Telecommunication Company) as RF Engineer.

without any preparation aku pon dengan selamber badaknye masuk la interview... Bawak Resume sijil bagai dengan harapan niat nawaitunya hanya ingin mencari pengalaman interview (bukan pengalaman kerja) ketaq lutut...

Kosong pasal RF Engineer (bukan budak telecommunication)

dipendekkan cerita...

30th July
pap2 dua hari lepas tu Management pon Call.
tahniah anda diterima sebagai RF Engineer di OCK.

Alhamdulillah... dah tak ada la yang nak cari pengalaman interview tu.. haha

ok at first, perasaan macam dapat UNIMAS dulu.
happy giler bab* (Highest level of Happiness) haha

tpi lepas tu terfikir. AKU DAH READY BELOM?
Nak kerja kot.. kerja!!!
bukan belajr lagi.
baru lepas belajar xsampai 3 minggu.
dah la rindu tak lepas lagi ngan family da kena ber hijrah balik ke kota raya. hmmm
macam2 main dalam pikiran... ada tiga hari untuk decide.
stress oii.... tahap kemurungan level up to the top.
makan tak lalu tidur tak lena... mandi memang da konfirm tak.. hehe :P
rasa nak sambung Master semakin membuak2
dua tawaran master depan mata.. tinggal grab je.

ok aku pon decide untuk cuba. gaji OK.
Cari Pengalaman kate ko,
Adapting

I can say that i am an engineer now! not a dream anymore. A dream that i never dreamt before. i would say that i never have a dream. haha whatever. Yah... I am Proud of Myself. I am proud because i can make my parents Proud.


Terima kasih semua. Ibu bapa, Kaluarga, cikgu2. pensyarah2, kawan2.. tanpa anda samua siapalah saya

Sincerely,
Afira Elmee

No comments:

Post a Comment

comment yer... hihihi~